Безплатен телефон 0800 900 25

Земята в Япония поевтиняла през 2010 за втора поредна година

Публикувана на 20.01.2016

01.07.2011

 

Цената на земята в Япония се е понижила с 3,1% през 2010 г., което е втора поредна година на спад, сочат данни на националната данъчна агенция, цитирани от Bloomberg.
 
Предходната година е регистрирано намаление от 4,4%.
 
Цените на земята, определяни от агенцията, се използват като основа за изчисляване на различни данъци.
 
Дава се само сравнение с данните от 2009 г., защото методът на оценяване е бил променен миналата година и агенцията ще обяви начини за определяне на цените на земята в седем засегнати от земетресението през март префектури в началото на октомври. Цените на земята са се понижили в над две трети от терените в страната след земетресението и вълните цунами, показа тримесечно проучване на министерството на земята през май.
 
Цените на над две трети от терените в страната, включени в проучване на министерството на земята, са отбелязали спад след земетресението и вълните цунами, показа тримесечно проучване през май.
 
Най-скъпата земя в Япония през миналата година продължава да бъде пети сектор на Гинза, централният търговския район в Токио, където цените са се понижили с 5,2% спрямо година по-рано до 22 млн. йени (271 504 долара) на квадратен метър. Цените там са паднали с 31% за три години. 
 
Цените на земята, определяни от данъчната агенция, обикновено са с около 20% по-ниски от оценките на министерството за земята, за да се избегне свръхоблагането са данъци.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени