Безплатен телефон 0800 900 25

Протест срещу скъпите имоти в Хонконг

Публикувана на 20.01.2016

04.07.2011

 

Хиляди граждани на Хонконг протестираха вчера срещу скъпите имоти и нарушаването на основните им демократични права, след като правителството на китайския специален административен район реши Изпълнителният съвет да не бъде избиран, пише Financial Times.
 
Според данни на местните власти, в протеста са се включили повече от 218 хиляди души. Демонстрацията е най-голямата от седем години насам и е поредният знак за ниския рейтинг на местната администрация.
 
Цените на имотите в Хонконг стигнаха рекордни нива. Домакинствата от средната класа вече не могат да си позволят собствени жилища и настояват властите да им осигурят повече обществени домове.
 
Според доклад на Knight Frank Хонконг е най-скъпото място за покупка на жилище в света. Квадратният фут достига средна цена от около 1 000 щатски долара (над 10 700 долара за квадратен метър), при това – за сравнително малките апартаменти.
 
От началото на годината до сега цените на жилищата в Хонконг са нараснали с още над 10 процента. Местните власти разчитат основно на богатите китайски купувачи, но с тази си политика предизвикаха гнева на гражданите на областта.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени