Безплатен телефон 0800 900 25

Жилищните наеми в Лондон достигат нови висоти

Публикувана на 20.01.2016

08.07.2011

 

Наемите на първокласни жилищни имоти в Лондон са скочили с 10% за изминалата година, достигайки нови висоти благодарение на търсенето от страна на служители във финансовия център на столицата и богати чужденци.
 
Наемите в момента са средно с 4% по-високи от пика през 2007 г. и няма признаци за забавяне, твърдят от агенцията за недвижими имоти Savills, цитирани от Financial Times.
 
"Засиленото търсене от страна на чуждестранни и корпоративни наематели повишава цените в централните райони, но ръстът на наемите се дължи и на все по-голямото търсене от страна на бъдещи купувачи, които нямат достъп до собственост", казва Йоланда Барнс, която оглавява отдела за жилищни проучвания в компанията.
 
"Ограничените запаси на жилища създават конкуренция и възходящ натиск върху наемите", допълва тя.
 
"След няколко години на стабилен, макар и не толкова вълнуващ растеж, пазарът на наеми на първокласни имоти в централен Лондон преживява най-драматичното си тримесечно подобрение от години насам", коментира Джейн Ингръм, началник на отдела за отдаване на имоти под наем в Savills.
 
Цените са повлияни от фактори като наемателите, които или не могат, или не искат да купуват, ограниченото предлагане и стабилното корпоративно търсене, допълва Ингръм. "Ако на пазара на наеми не излязат жилища от пазара на продажби, тези фактори вероятно ще са водещи до края на годината".
 
В по-ниския сегмент на пазара на наеми на първокласни имоти в Лондон, където седмичните наеми са средно 1250 паунда, повишението е с 4% за тримесечието. В момента те са с 6,4% над пиковите си равнища. Във високия клас годишният ръст е малко по-слаб от средното - 7,5% за изминалите 12 месеца, като стойностите са с 1% под пика.
 
Апартаментите като цяло се представят по-добре от къщите в централен Лондон, като наемите при тях са с 4,9% по-високи от пика в сравнение с 2,1% при къщите.
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени