Безплатен телефон 0800 900 25

Британците ремонтират, вместо да сменят жилищата си

Публикувана на 20.01.2016

11.07.2011

 

Собствениците на жилища във Великобритания, които не могат да се преместят поради застоя на пазара на имоти, трябва да внимават преди да побързат с ремонтите защото може да се окаже, че хвърлят пари на вятъра, съветват от Кралския институт на лицензираните оценители (RICS).
 
Близо половината от брокерите на недвижими имоти, анкетирани от института в неотдавнашно изледване, твърдят, че хората по-скоро обмислят ремонт с цел подобрения, отколкото преместване. Причината са слабите продажби на жилищния пазар.
 
Тенденцията е най-изразена в районите, най-силно ударени от кризата в бранша, като над 75% от агентите в Северна Ирландия и 71% от колегите им в Уест Мидландс твърдят, че хората обмислят жилищни подобрения.
 
Затегнатото ипотечно кредитиране след кредитния срив доведе до тази тенденция, тъй като много собственици вече не могат да си позволят по-големи или по-луксозни жилища.
 
От RICS предупреждават обаче, че подобрителните работи не винаги увеличават стойността на имота, тъй като в повечето райони има таван на цените и по-голямо не винаги означава по-добро.
 
"Много имоти имат известен потенциал за разширяване или подобрения, но бихме посъветвали хората да помислят колко ще инвестират, както и добре да преценят основната си мотивация преди да предприемат сериозни проекти", твърди Дейвид Бадли от RICS.
 
Според асоциацията най-добрият начин да се увеличи стойността на дадена къща е обособяването на още една спалня. Следващи в списъка са нова кухня или нова баня. Тези подобрения обаче трябва да са с подобаващо качество.
 
В същото време важни фактори са стилът и местоположението, като близостта до път или железопътна линия се смятат за предимство.
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени