Безплатен телефон 0800 900 25

Свободните офиси в бизнес районите на САЩ с двугодишен минимум

Публикувана на 20.01.2016

12.07.2011

 

Незаетите площи в офис сградите в централните бизнес райони на САЩ са достигнали най-ниското си ниво от две години насам поради нуждите на компаниите от повече пространство за новонаетите служители, показва публикуван днес доклад на Cushman & Wakefield Inc.
 
Средният дял на незаетите офиси е намалял до 13,9% през второто тримесечие спрямо 14,6% през предходните три месеца и 14,8% преди година, съобщи базираната в Ню Йорк брокерска компания. За последно този дял е бил по-нисък в средата на 2009 г., когато равнището му бе 13,7%.
 
"Ситуацията е отражение на нарастващото търсене на пазара", коментира в телефонно интервю за Bloomberg Мария Сикола, началник на отдела за проучване на американските пазари в Cushman. "Икономическият растеж е бавен, но е налице", допълни тя.
 
През второто тримесечие в САЩ броят на заетите лица е нараснал с 260 хил. души, сочат данни на Министерството на труда. През юни броят на безработните на социални помощи се е увеличил с 18 хил., което е най-бавният ръст от девет месеца насам.
 
Търсенето на офис площи нараства поради ограничения брой нови сгради, построени по време на рецесията - факт, който допринесе за по-малкия обем незаети офиси през второто тримесечие в 71% от градските райони, наблюдавани от Cushman.
 
От началото на 2011 г. са подписани договори за отдаване под наем на 3,9 млн. кв. м офис пространства, което прави периода най-силното полугодие от 13 години насам, твърди Cushman.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени