Безплатен телефон 0800 900 25

Очакват подновен интерес към фондовете от фондове

Публикувана на 20.01.2016

13.07.2011

 

Подновен интерес към инвестиции във фондове от фондове се очаква в сектора на имотите след резкия спад в резултат на финансовата криза. Това е мнението на Ъруин Стадъмър, директор на инвестиционната компания Composition Capital Partners.
 
„В периода след кризата много малко институционални инвеститори са започнали да изграждат своите екипи (отговорни за пазара) на имоти, тъй като те осъзнават, че са нужни опит и значителен капацитет да се управлява трансгранично портфолио от имоти“, коментира той.
 
Инвеститори, които решат да не създават специализирано вътрешно звено, ще трябва да прехвърлят тази задача към мениджъри на фондове от фондове, за да се сдобият с необходимия капацитет и опит, смята той.
 
„Сега моментът за привличане на капитали е по-добър в сравнение с миналата година. Редица инвеститори не са направили нищо през тези последни няколко години“, казва той.
 
Наред с това много пазари в Европа вече преминаха през ценова корекция и инвеститорите виждат, че е време за нови сделки.
 
Самата Composition Capital Partners също възнамерява да създаде нов фонд от фондове, насочен към инвестиции в имоти в Европа.
 
На първи етап е планирано той да разполага с капитал от 300 млн. евро, предназначен за инвестиции на развитите европейски пазари като Великобритания, Белгия, Холандия, Люксембург, Скандинавските страни, Германия, Франция и Полша.
 
Composition Capital Partners е създадена през 2005 г. като бутикова компания за инвестиционен мениджмънт. Понастоящем тя управлява активи на стойност над 550 млн. евро. Досега компанията има два европейски и два азиатски фонда.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени