Безплатен телефон 0800 900 25

Старият Несебър ще получи статут на квартал на морския град

Публикувана на 20.01.2016

14.07.2011

 

Кметът на Несебър Николай Димитров ще предложи на местния общински съвет Старият град да придобие статут на квартал на града. Той се е срещнал днес с премиера Бойко Борисов и министрите Вежди Рашидов, Росен Плевнелиев и Трайчо Трайков, съобщи правителствената пресслужба.
 
Преди дни медиите съобщиха, че местни жители поискали от премиера Бойко Борисов Старият Несебър да получи автономия и да се отдели като самостоятелна административна единица, тъй като вместо управление, в града имало анархия. Оказа се, че част от жителите на Стария град са недоволни от десетките сергии и незаконните етажи на къщи, които развалят автентичния вид на мястото.
 
Днес участниците в срещата с премиера са решили още в новия квартал да се създадат служби на общинската администрация за улеснение на населението. С приемането на бюджета на общината за 2012 г. ще бъде предложено специален отдел да отговаря за Стария град.
 
Участниците в работната група към Министерството на културата, която в момента изготвя План за опазване и управление на Стария Несебър, ще бъдат командировани в града, за да работят по-бързо.
 
По настояване на министър-председателя срокът за неговото изготвяне се намалява и той трябва да бъде готов до края на септември тази година, а не през ноември, както се предвиждаше първоначално. Планът ще бъде използван при изготвянето на подробен устройствен план на общината, с какъвто в момента тя не разполага.
 
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени