Безплатен телефон 0800 900 25

Британски инвеститор планира спекулативни проекти за имоти в Европа

Публикувана на 20.01.2016

18.07.2011

 

Британският инвестиционен тръст за имоти Segro планира развитието на спекулативни проекти в избрани локации на континентална Европа.
 
Във Великобритания компанията вече работи по някои спекулативни проекти в рамките на своя проект за регенерацията на бизнес комплекса Slough Estate в Бъркшър.
 
Наред с британския пазар обаче компанията смята, че моментът за подобни проекти е подходящ и от гледна точка на пазарите във Франция, Германия и Полша
 
Преди кризата компанията вече е придобила редица терени в различни европейски градове, казва Андрю Гълифорд, управляващ директор на компанията за континентална Европа.
 
„Нашият подход за спекулативните проекти е да напредваме в разумни измерения там, където има истински дисбаланс между търсене и предлагане“, коментира той, цитиран от PropertyEU.
 
„Ние имаме значително портфолио от земя в Дюселдорф и Берлин и изграждаме проект от 12 хил. кв. м в близост до летището на Берлин, който ще бъде нашият пръв спекулативен проект. Също така работим по проект от 3 хил. кв. м в Лодж в Полша, който е чисто спекулативен...“
 
Също така компанията работи по още два проекта за бизнес сгради в Полша, които имат предварителна запълняемост от между 40 и 70%.
 
По мнението на Гълифорд специално пазарите в Германия и Полша имат голям потенциал.
 
Делът на свободните площи в проектите на компанията в Полша се е понижил до 5% в сравнение със средното ниво за пазара от 15%.
 
Той казва, че всички сегменти в Полша се представят много силно, като пазарът в регионалните градове е с по-добри показатели от този в столицата.
 
Според компанията редица градове в Германия също предоставят възможности. За сравнение, пазарът във Франция е двупластов, като Париж се развива много добре, но пазарът извън столицата е „доста труден“, коментира той
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени