Безплатен телефон 0800 900 25

Затруднената Engel си осигури финансиране да продължи с разпродажбата на имоти

Публикувана на 20.01.2016

19.07.2011

 

 
Изпадналата в сериозни финансови затруднения компания за имоти Engel East Europe N.V. обяви, че си е осигурила достатъчно финансиране, което да й позволи да продължи със своята програма за разпродажба на активи в Източна Европа.
 
Компанията, която се търгува на алтернативния сегмент на Лондонската борса AIM, вече е получила краткосрочно финансиране от 250 хил. евро.
 
Това стана възможност, след като компанията майка на Engel сключи споразумение с базираната в Кипър GBES Ltd., според което втората придобива 53% от първата срещу 9,2 млн. евро. Инвеститорът се ангажира да предостави също и кредит в размер на 10,2 млн. евро на компанията майка.
 
GBES се е съгласил също да предостави на Engel „достатъчно финансови ресурси, за да покрие своите краткосрочни нужди от работен капитал“, съобщават от компанията.
 
Това ще предостави достатъчно капитал на Engel, за да й помогне да продължи реализацията на продажбата на своите неосновни строителни проекти. Така компанията предвижда да се концентрира върху завършването на онези проекти, за които смята, че ще генерират най-висока възвръщаемост.
 
Преди кризата Engel имаше няколко проекта у нас, но в резултат на затруднения пазар спря дейността си на българския пазар. Компанията впоследствие реши да съсредоточи дейността си върху по-установените пазари в Централна Европа.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени