Безплатен телефон 0800 900 25

Хонконг е най-добрата бизнес локация в света

Публикувана на 20.01.2016

22.07.2011

 

Хонконг бе определен като най-добрата бизнес локация в света от ново проучване на CB Richard Ellis (CBRE).
 
Проучването е базирано на разположението на офисите на 280 големи международни компании в 101 страни и 232 града.
 
Общо 68,2% от включените компании имат присъствие в Хонконг. Той е следван от Сингапур с 67,5% и Токио с 63,9%. На четвърто и пето място са Лондон с 63,2% и Шанхай с 61,4%.
 
Докладът сравнява присъствието на компании от различни сектори. Не е за учудване, че Лондон, заедно с Ню Йорк, е определен като най-популярната бизнес локация за компаниите от банковия и финансовия сектор. Общо 92% от компаниите в тези сектори присъстват във всеки от двата града.
 
Лондон е топ дестинация и за компаниите от сферата на професионалните услуги като правни кантори, консултанти и компании за имоти. Общо 94% от тях имат присъствие в британската столица.
 
От компанията намират тясна взаимовръзка между топ 5 световни дестинации за компаниите от банковия и финансовия сектор, както и от този на професионалните услуги. Лондон, Ню Йорк, Франкфурт, Париж, Сингапур, Милано и Тикио са сред топ 10 локациите за всяка от тези сфери. Това е показател на дългосрочен тренд, според който компаниите от сектора на професионалните услуги се концентрират в основните глобални центрове.
 
Докладът сочи, че Лондон е също сред водещите бизнес локации за компаниите от сектора на медиите, технологиите и телекомуникациите. Заедно с Хонконг, в британската столица са 79% от компаниите от тези сектори. Двата града са следвани от Мадрид и Ню Йорк, всеки с по 76%. В топ 10 са също и Мумбай и Сао Пауло.
 
Високите позиции на Хонконг и Сингапур отразяват привлекателността на тези бизнес центрове за международните компании, които гледат на тях като на отправни точки за бързорастящия азиатски регион, се казва в доклада.
 
www.investor.bg
© 2006-2024 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени