Безплатен телефон 0800 900 25

Австралийски оператор на молове ще привлича клиенти в Световния търговски център

Публикувана на 21.01.2016

29.07.2011

 

 
Пристанищните власти в Ню Йорк и Ню Джърси са постигнали споразумение с оператора на молове Westfield Group да привлича магазини и ресторанти на мястото на Световния търговски център, пише The Wall Street Journal, като цитира анонимни източници.
 
Ако сделката бъде финализирана, това ще бъде от съществено значение за 10-тата годишнина от терористичните атаки срещу кулите близнаци. Така ще бъдат привлечени милиони долари от частен предприемач, които който освен това ще може да напълни новите търговски площи с наематели.
 
Търговските площи ще бъдат разпръснати навсякъде из новия комплекс. Някои от магазините ще бъдат разположени около бъдещия атриум, а други, както и множество кафенета, ще бъдат изградени по протежение на пешеходните алеи. Над Greenwich Street се предвиждат и ресторанти. Някои от тях ще имат изглед към строящия се в момента мемориал.
 
Комплексът, който в момента се строи на мястото на разрушения след терористичните атаки от 11 септември 2011 г. Световен търговски център, е предвиден да отвори врати през 2015 г.
 
 
Westfield е базирана в Австралия компания, която строи и управлява търговски центрове. Освен това, компанията е концесионер и на големи обекти от стратегическо значение, като например международното летище John F. Kennedy.
 
Австралийската компания ще участва в разходите по строителните работи с 612,5 млн. долара, срещу което ще получи 50% дял от начинанието. Пристанищните влъсти ще покрият останалите разходи, които се очаква да бъдат 1,55 млрд. долара.
 
Още в средата на 2001 г. Westfield спечели правата да ремонтира търговските площи в кулите, но продаде дела си на Пристанищните власти в Ню Йорк веднага след терористичните атаки, които доведоха до сриването им. През 2007 г. фирмата сключи ново споразумение, но кризата и промяната в строителните планове отново спънаха работата й.
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени