Безплатен телефон 0800 900 25

Инвестициите в имоти в Унгария отново се повишават

Публикувана на 21.01.2016

29.07.2011

 

Унгарският пазар на недвижими имоти показва първите признаци на съживяване след дълъг период на летаргия по време на кризата, пише онлайн изданието Budapest Business Journal.
 
Обемът на инвестициите тази година може да надхвърли резултатите от 2009 г., прогнозира консултантската компания DTZ.
 
Пазарът на недвижими имоти на Унгария е преодолял най-лошия период на кризата и макар и все още в стагнация, първите признаци на съживяване вече са налице, показва доклад на компанията, специализирана в консултации в сектора на недвижимите имоти.
 
Растежът обаче ще зависи до голяма степен от местната икономическа политика и нагласите на международните инвестиции, предупреждават анализаторите.
 
DTZ очаква спад на предлагането на качествени офис площи до няколко години; в същото време търговията на дребно ще отбележи ръст, а активността в логистичния сектор ще се засили.
 
Инвестиционният пазар отбеляза добър старт на 2011 г. През първата половина на годината инвеститорите са похарчили общо 230 млн. евро, което надвишава стойността на сделките за цялата 2010 г. (188 млн. евро).
 
Институционалните инвеститори предпочитат основно търговски имоти и качествени офис сгради с дългосрочни договори за наем. Според DTZ на тези два сегмента се пада голяма част от общия обем на инвестициите.
 
В същото време Унгария продължава да е непопулярна дестинация за инвеститорите поради рисковете, свързани със страната, недостатъчния брой първокласни имоти и разликата между очакванията на купувачите и продавачите. Все пак, обемът на инвестициите може да надвиши данните от 2009г., твърди директорът на DTZ Балаш Дзифра.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени