Безплатен телефон 0800 900 25

Очакват светло бъдеще за хотелите в Лондон

Публикувана на 21.01.2016

10.08.2011

 

Лондон е най-добре представящият се пазар на хотели в Европа благодарение на слабата лира и сравнително ограниченото предлагане на стаи, което прави средата, в която работят съществуващите хотели, по-благоприятна.
 
Според резултатите от Изследването на настроението сред собствениците на хотели за 2011 г. на Knight Frank, цитирано от онлайн изданието PropertyEU, на пазара има добро предлагане на луксозни стаи, като фокусът е в Уест Енд и Ситито. Тринити Скуеър е на път да се превърне в "квартала за нощувки" с неотдавнашното и предстоящо откриване на няколко нови хотели.
 
В  регионите, традиционни туристически дестинации като Оксфорд, Кембридж, Бат, Йорк и Единбург се представят сравнително добре благодарение както на интерес от страна на бизнеса, така и от страна на туристите. Извън секторите със смесени сегменти обаче пазарът изпитва затруднения.
 
Като цяло секторът има проблеми за решаване, особено в някои от главните регионални градове, където има сравнително силно предлагане на хотели за бизнес сегмента.
 
Две години след най-голямата рецесия обаче секторът като цяло се справя добре, което можеше да се очаква.
 
Не е изненада, че резултатите на Knight Frank показват ясно разграничение между по-активните положителни условия за търговия в южна Англия и по-трудни обстоятелства на север.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени