Безплатен телефон 0800 900 25

Броят на новите "лоши" имоти в САЩ падна до 44-месечен минимум

Публикувана на 21.01.2016

11.08.2011

 

Броят на регистрациите на имоти под възбрана в САЩ е намалял до 44-месечен минимум през юли, сочат данни на компанията за онлайн търговия с възбранени имоти Realty Trac, цитирани от MarketWatch. Според шефа на компанията обаче основната причина за това е мудната обработка на документи.
 
"Активността при възбраните е паднала с 35% спрямо същия период на миналата година, отбелязвайки 10-и пореден месеца на годишно понижение и най-ниското общо месечно равнище от ноември 2007 г.," съобщи главният изпълнителен директор на RealtyTrac Джеймс Сакасио.
 
Според него забавянията в обработката на документи, както и опитите на правителството да предотврати възбраните може да позволят на някои собственици да избегнат принудителното изземане на жилищата им.
 
"За жалост спадът при възбраните не се дължи на стабилно възстановяване на жилищния пазар, а по-скоро на краткосрочни намеси и забавяния, които ще удължат сегашните проблеми на този пазар до 2012 г., а и след това", твърди Сакасио. "Дългосрочните решения за възстановяването на жилищния пазар се крият в стабилизирането на икономиката и подобряването на пазара на труда", допълва той.
 
През юли като имоти под възбрана са били регистрирани 212 764 жилища, което е спад с 4% спрямо юни. Броят на регистрациите е паднал с 35% спрямо юли 2010 г. Имотите под възбрана обхващат имоти, за които има известия за неизпълнение, насрочени търгове и принудително отнемане от страна на банките.
 
През юли 59 516 жилища са получили известия за неизпълнение за първи път, което е със 7% по-малко в сравнение с юни и с 39% под броя им преди година.
 
В същото време за 85 410 имота са били насрочени търгове за публична продан - понижение с 5% от предходния месец и с 37% на годишна база.
 
Общо 67 829 имота са били принудително отнети от собствениците им в полза на кредиторите - с 1% под броя им през юни и с 27% по-малко от юли 2010 г.
 
В опит да се справи с проблема с възбраните, администрацията на президента на САЩ Барак Обама обяви, че търси идеи от инвеститорите как да превърне над 92 000 имоти под възбрана в жилища под наем.
 
Изчистването на запасите от имоти под възбрана би могло да помогне на изпитващия затруднения жилищен пазар да стъпи на крака, твърдят анализатори.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени