Безплатен телефон 0800 900 25

Бунтовете на Острова не би трябвало да се отразят на инвестициите в имоти

Публикувана на 21.01.2016

12.08.2011

 

Инвеститорите в имоти не бива да надценяват последиците от бунтовете по скъпите търговски улици и молове в някои от главните градове на Великобритания, или пък да им позволяват да влияят на решенията им за вложения в строителни проекти, обяви лобистката група BPF, цитирана от Reuters.
 
При среднощните безредици от изминалата седмица основно в Лондон, Манчестър, Ливърпул и Бирмингам бяха опожарени магазини, а нападатели влязоха с взлом в търговски центрове.
 
 
"Въпреки че все още е рано, много бихме се надявали способността и апетитът на имотния сектор за предоставяне на така необходимото и трайно развитие в британските градове да останат силни", заяви главният изпълнителен директор на BPF Лиз Пийс.
"Типът активи, които привличат големи и чуждестранни инвестиции в сектора на бизнес имотите, определено все още са до голяма степен незасегнати", твърди тя.
 
Телевизионните кадри, показващи горящи сгради и грабежи, добавиха още един негатив към трудната година за търговските улици във Великобритания, които вече очакват неблагоприятни нива на заетост, наеми и капиталови стойности, както и нова вълна от фалиращи търговци.
 
В сряда експерти от бранша обявиха, че бунтовете могат да накарат инвеститорите в имоти да се замислят дали да наливат пари в търговски площи извън центъра на Лондон, което подри подновения интерес към така или иначе изпадналите в тежко положение второстепенни локации.
 
През тази година глобалните инвеститори засилиха интереса си към търговски центрове извън Лондон, привлечени от атрактивната доходност и възможности за добавена стойност. Сред евентуалните купувачи на молове са редица компании за имоти и фондове от цял свят.
 
В четвъртък премиерът Дейвид Камерън обяви мерки за подпомагане на бизнеса, засегнат от безредиците, включително 20 млн. паунда и обещание да бъдат преразгледани правилата, които не позволяват на магазините да използват външни предпазни щори.
 
Британският съвет на собствениците на търговски центрове в четвъртък апелира към правителството да засили помощта си за засегнатите търговски обекти, като намали данък сгради за фирмите.
 
Данни на Local Data Company показват, че от 476-те хиляди магазина, които компанията следи, 48 000 са били пряко или косвено засегнати от размириците.
 
www.investor.bg
© 2006-2019 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени