Безплатен телефон 0800 900 25

Финализираха сделката за Mall of Sofia

Публикувана на 21.01.2016

17.08.2011

 

Сделката за придобиването на столичния търговски център Mall of Sofia бе финализирана, съобщава купувачът – инвестиционната компания Europa Capital.
 
Компанията, която е част от The Rockefeller Group, обяви покупката на мола чрез своя фонд Europa Emerging Europe Fund още в началото на юни.
 
По-рано през годината фондът направи първата си инвестиция на българския пазар, придобивайки Retail Park Plovdiv за 20 млн. евро.
 
От Europa Capital казват, че молът има потенциал за повишаване на приходите чрез активно управление на активите.
 
По думите на Хенри Морис, отговарящ за стратегията по придобиванията в компанията, един от начините за това е да се подобри миксът от наематели в търговския център, като се запази маркетинговата позиция на актива.
 
Сделката на стойност от над 100 млн. евро бе одобрена от КЗК в края на юли.
 
Покупката е била финансирана чрез кредит от настоящите кредитори на мола – OTP Bank и DSK Bank.
 
Продавачи са компаниите GE Real Estate и Avestus Capital Partners (бившата Quinlan Private). Последната ще продължи да управлява актива и за напред, съобщават от Europa Capital.
 
В началото на този месец бе обявено, че новият собственик на Mall of Sofia е придобил офис сгради във Великобритания за 65 млн. евро, като планира да инвестира още 150 млн. паунда в бизнес имоти в страната.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени