Безплатен телефон 0800 900 25

Расте броят на заможните европейци, търсещи ваканционен имот

Публикувана на 21.01.2016

17.08.2011

 

Заможните европейци, по-специално тези от Германия, скандинавските страни и Холандия, възвръщат интереса си към покупка на ваканционен имот по света, сочат данни на международна агенция за имоти.
 
Въпреки че от 2007 г. насам пазарът е доминиран от купувачи и инвеститори от Близкия Изток и Азия, от компанията Quintessentially Estates отчитат ръст на интереса от страна на купувачи от почти цяла Европа.
 
Въпреки това инвеститори от Великобритания и Америка липсват.
 
През изминалото тримесечие компанията отчита интерес за потенциални покупки на обща стойност около 200 млн. паунда, което представлява ръст от 50% в сравнение със същия период на предходната година.
 
Сътресенията на капиталовите пазари насочват купувачите обратно към убежище, на което имат доверие – имотите, коментира Пени Мосгроув, директор Маркетинг и продажби в Quintessentially Estates.
 
„Това, заедно с исторически ниските лихвени нива в еврозоната, доведе до ръст в търсенето.“
 
Франция остава начело на списъка с най-предпочитани дестинации за богатите европейци. Наред с нея обаче има и мнозина, които се надяват да намерят изгодна покупка в Гърция, Италия и Португалия, чиито икономики са изправени пред труден период.
 
Извън Европа интерес има и към пазарите на Карибите, Бразилия и Индийския океан.
 
„На фона на положителната тенденция все още има голяма доза предпазливост по отношение на това, че остава осезателна липсата на британски и американски купувачи“, коментира Мосгроув.
 
„Това до немалка степен е свързано с доверието към техните съответни икономики и валути.“ 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени