Безплатен телефон 0800 900 25

Бизнес имотите в САЩ поскъпват през юни за втори пореден месец

Публикувана на 21.01.2016

23.08.2011

 

Цените на бизнес имотите в САЩ нараснаха с 0,9% през юни, което е второ поредно месечно повишение, сочи индекс на Moody’s Investors Service, цитиран от Bloomberg. Същевременно купувачите са увеличили покупките в по-малки градове в търсене на по-висока възвръщаемост.
 
Индексът, който измерва широките ценови тенденции, е с 6,6% под стойността си година по-рано и с 45% под пика си от октомври 2007 г.
 
Ръстът представлява „втвърдяване“ на пазарното дъно, докато инвеститорите поглеждат отвъд имотите трофеи и големите крайбрежни градове в САЩ, отбелязват от Moody’s.
 
Индексът на компанията следи повторните продажби, които през юни са били общо 254 в страната. Резултатите отразяват сделки, сключени преди икономическите данни от юли и август да отчетат забавяне на ръста и стабилна безработица на ниво от над 9%, което може да намали сделките и да понижи цените им.
 
Друг индекс – този на CoStar Group Inc., който обхваща всички типове бизнес имоти в национален мащаб, бележи ръст от 2,2% спрямо май, което също е второ поредно месечно увеличение, отчетоха по-рано от базираната във Вашингтон компания за данни от сектора. Индексът бележи спад на годишна база от 1,5% и е с 33% под пика, отбелязан през 2007 г.
 
От Green Street Advisors Inc., друга компания за проучвания в сектора на имотите, отчетоха, че цените на бизнес имотите в страната са останали непроменени през юли спрямо предходния месец и са отбелязали ръст от 18% на годишна база. Цените са с 10% под пика си, сочи индексът.
 
Индексът на Green Street е претеглен по стойност на активите и включва сделки, който са в процес на преговори или със сключен договор. Moody’s следи финализирани продажби, които имат еднаква тежест в изчислението на индекса.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени