Безплатен телефон 0800 900 25

В Шумен стартира строителството на нов мол през 2013 г.

Публикувана на 21.01.2016

24.08.2011

 

Строителството на търговския център Shumen Plaza е предвидено да започне през 2013 г., обявиха от компанията инвеститор Plaza Centers.
 
Молът, който първоначално бе планирано да бъде завършен през 2009 г., включва търговска и развлекателна част с брутна отдаваема площ от 20 хил. кв. м. Проектът се очаква да бъде завършен през 2014 г.
 
В момента търговският център, който ще бъде изграден върху терен от 25 хил. кв. м, се намира във финална фаза от проектирането, казват от компанията.
 
Тя придоби проекта за мола в Шумен през 2007 г.
 
Наред с това Plaza Centers притежава и терен в София, който придоби през 2009 г., когато купи 51% в проект за търговски център в столицата за 7,14 млн. евро. Компанията има опция да увеличи своя дял до 75%.
 
Планираният проект в София ще се състои от брутна отдаваема площ от 44 хил. кв. м търговски, развлекателни и офис площи. Проектът разполага с виза за проектиране на офис частта.
 
От компанията казват, че са в процес на преговори с верига хипермаркети за отдаване под наем, без да се уточнява кога се планира началото на проекта.
 
Компанията има 30 проекта на различни фази от развитие, като наред с тези у нас, тя има проекти и в Румъния, Полша, Чехия, Унгария, Сърбия, Гърция, Латвия, както и шест проекта в Индия.
 
Други четири от активите в портфолиото й са действащи търговски центрове. Тя има дейност и в САЩ.
 
Компанията е листната на лондонската и варшавската фондови борси. Тя е индиректно дъщерно дружество на израелската f Elbit Imaging Ltd., която се търгува на борсата в Тел Авив и на NASDAQ.
 
Общата стойност на активите на Plaza Centers към края на юни 2011 г. бе 1,48 млрд. евро.
 
Тя завърши полугодието с нетна печалба от 28,6 млн. евро в сравнение с 25,9 млн. евро година по-рано. Ръстът се държи главно на повишени приходи от наем от имотите й в Централна и Източна Европа и САЩ.
 
По думите на изпълнителния директор на компанията Ран Щаркман тя забелязва „окуражителни признаци“ на инвестициония пазар на Европа, като обемите от сделки специално през последните шест месеца отбелязват видим ръст.
 
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени