Безплатен телефон 0800 900 25

ЦИЕ с най-висок капиталов ръст при бизнес имотите за тримесечието

Публикувана на 21.01.2016

25.08.2011

 

Централна и Източна Европа (ЦИЕ) е отчела най-висок капиталов ръст на бизнес имотите в Европа през второто тримесечие на годината, се казва в ново проучване.
 
Според данните на CB Richard Ellis, Inc. (CBRE) инвестиционните обеми в ЦИЕ, наред с тези в скандинавските страни и Франция, са останали най-стабилни, което е и предпоставка тези райони да отчетат по-силни капиталови ръстове.
 
За ЦИЕ ръстът бе 0,9%, тъй като първокласните активи са продължили да генерират силен инвестиционен интерес.
 
През второто тримесечие стойностите в ЦИЕ продължиха да се приближават до тези, отчетени в края на 2007 г., и вече са на 85,4% от тях в сравнение с 82,5% година по-рано.
 
От компанията продължават да отчитат разнопосочни движения в капиталовите стойности на имотите на континента.
 
Като цяло ръстът на стойностите в сектора на бизнес имотите през тримесечието бе маргинален – 0,1%. Това движение е в унисон с промените, отчетени при наемите от първокласни имоти и доходността, които се повишиха почти незабележимо през периода.
 
На фона на тези стабилни движения капиталовият ръст в Южна Европа и Ирландия се върна на отрицателна територия, отчитайки спад от 0,8%.
 
Холандия бе най-слабо представящият се пазар със спад от 3,6%, главно поради слабия офис сегмент. Германия е с понижение от 0,2%, а Великобритания с изключение на Лондон бележи спад от 0,1%.
 
Сегментът на търговските площи за пореден път отчете най-силния ръст с повишение от 0,8%. Той бе най-силният сегмент във всяка една от столиците на страните, включени в проучването, с изключение на Лондон, където офис сегментът все още показа най-силни резултати.
 
Най-силен резултат бе отчетен във Франция, която отбеляза повишение от 1,9% на капиталовите стойности на търговските имоти, като стойностите се подобриха на всички пазари с изключение на Южна Европа, Ирландия и Холандия.
 
За сравнение, стойностите на индустриалните имоти се понижиха на всички пазари, освен ЦИЕ и Франция.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени