Безплатен телефон 0800 900 25

Прехвърлят 80 дка от горския фонд на община Бургас за рибарското селище

Публикувана на 21.01.2016

26.08.2011

 

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще подпише в понеделник заповед за прехвърлянето на 80 дка горски фонд на община Бургас. Това стана ясно по време на среща на министъра с рибари от рибарското селище „Ченгене скеле” край Бургас, на която бе обсъден проблемът със статута на незаконните рибарски постройки в селището, съобщиха от пресцентъра на министерството.
 
„Тук съм, защото това е държавен горски фонд и по смисъла на закона ресорният министър е министърът на земеделието”, обясни Найденов. Преди да бъде подписана заповедта, трябва да бъде променено предназначението на земята. След това може да влезе в действие подробният устройствен план на Община Бургас за изграждане на бъдещото законно рибарско селище.
 
Общината планира изграждането на трети воден канал, покрай който ще бъдат разположени малки рибарски хижи. Всичко незаконно се предвижда да бъде съборено. Рибарските постройки ще бъдат запазени, ако отговарят на изискванията да имат до 35 кв. м площ и 5,2 метра височина.
 
Местното рибарско сдружение и Община Бургас ще изготвят проект за усвояване на средства за модернизация на бъдещото рибарско пристанище в селището, като целта е да имат стабилни камери за преработка и съхраняване на рибата, каза изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Пламен Захариев.
 
 
www.investor.bg
© 2006-2024 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени