Безплатен телефон 0800 900 25

Жилищните цени на Острова се понижават през август за четвърти пореден месец

Публикувана на 21.01.2016

29.08.2011

 

Цените на жилищните имоти във Великобритания се понижиха за четвърти пореден месец през август, а търсенето на жилища може да продължи да отслабва с течение на годината, обявиха от компанията за проучвания в сектора Hometrack Ltd.
 
Средната цена за жилищен имот на Острова е паднала с 0,1% спрямо юли и е с 3,7% под нивото си от година по-рано, сочат данните на базираната в Лондон компания, цитирани от Bloomberg. В Лондон е отчетено увеличение от 0,1%.
 
„Слабият потребителски сентимент, натискът върху доходите на домакинствата и несигурната икономическа перспектива вероятно ще доведат до допълнително отслабване на търсенето през останалата част от годината“, коментира Ричард Донъл, директор проучвания в компанията. „Това вероятно ще ускори низходящия натиск върху цените през есента.”
 
Нестабилното икономическо възстановяване, растящата безработица и най-големите съкращения на държавните разходи от Втората световна война насам тежат на жилищния пазар в страната и подкопават потребителското доверие.
 
Английската централна банка понижи прогнозата си за икономическия ръст на страната този месец и остави основния лихвен процент на рекордно ниско ниво, като предупреди, че кризата в еврозоната и глобалното икономическо охлаждане заплашват да засегнат британската икономика.
 
Търсенето на жилища се е свило с 1,2% през август, отчитат от Hometrack. Делът на сделките, за които е постигнато споразумение, е нараснал с 3,6% този месец след скока от 9,6% през юли. Продавачите са приели цени, които са равни на средно 92,5% от офертните нива, което е най-ниският дял от шест месеца.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени