Безплатен телефон 0800 900 25

НАП продава на търг 200 недвижими имота на длъжници

Публикувана на 21.01.2016

29.08.2011

 

Повече от 20 търга за продажба на движими и недвижими активи на длъжници ще проведе столичната Национална агенция за приходите (НАП) през септември, съобщиха от ведомството. Очакванията са от реализираните продажби  в хазната да постъпят минимум  1,5 млн. лв.
 
На търг ще бъдат предложени над 200 недвижими  имота – сгради, апартаменти и земя. Сред активите, които ще се продават през септември има и бетоновози, трактори, машини, автомобили, хотелско оборудване, дървен материал и др.
 
Вече е обявен търгът за мини бензиностанция във врачанското село Хърлец. Началната и цена е 30 хил. лв., като в офертата са включени и дворно място от 1 декар, търговски обект и намиращите се в имота вещи и съоръжения.
 
Обявен е търг и за газостанция с цистерна за съхранение на пропан бутан и една газ колонка в Козлодуй. Наддаването ще започне от 50 хил. лв., но освен с газостанцията, спечелилият търга купувач ще се сдобие и с дворно място над половин декар и офис сграда. Всички обекти, включени в тези два търга са в отлично състояние.
 
За близо 164 800 лв. ще се продава шивашки цех от 512 кв.м., заедно с прилежащите 347 кв.м. земя в Сандански. Сред предлаганите имоти има и фурна със застроена площ от 384 кв. м. в Кюстендилското село Трекляно. Тя се продава за близо 10 хил. лв., заедно със стационарна пещ за печене на хляб, тестомесител и казани за тесто.
 
На търг ще бъде продавана и административна сграда в столичния квартал Надежда. Сградата е с площ от 312 кв.м. и се предлага за 90 800 лв.
 
Любителите на голфа могат да участват в наддаването за 3 декара земя, намираща се в землището на Разлог, в близост до голф игрището. Началната и тръжна цена е 162 739 лв.
 
Сред предлаганите имоти са и апартаменти в Бобов дол, свинарник в Копривщица, мелница в село Челопеч и др. Ще се продава и земя  в Симитли, Гоце Делчев, Нови Искър, в софийските села Яна и Гайтанево,  в Старо село - Радомирско и др.
 
През септември, за публична продажба ще се предлагат още оборудването на хотел в Добринище, машини за обувното производство, лазерни установки и вакуумни  инсталации, дървен материал, бетоновози, трактори, мотокари, товарни и леки автомобили и др.
 
Подробна информация за имуществото, което НАП продава, може да бъде намерена на интернет страницата на приходната агенция.
 
Над 14,5 млн. лв. са постъпили в столичната агенция по приходите от началото на годината до момента от продажба на активи и конфискувани стоки и от просрочени глоби, наложени от различни ведомства. Сумата е с 9 млн. лв. повече, от събраното през същия период на миналата година, съобщават от ведомството.
 
www.investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени