Безплатен телефон 0800 900 25

Над 80% от магазините в Софарма бизнес тауърс вече са заети

Публикувана на 21.01.2016

10.10.2011

 

Първите интелигентни бизнес сгради от клас А в Югоизточна Европа - комплексът "Софарма бизнес тауърс", беше открит на 6 октомври. Комплексът се състои от две кули, свързани от обща търговска част, и с обща разгъната застроена площ над 50 хил. квадратни метра.
 
Намира се в непосредствена близост до метростанция "Г.М. Димитров" и столичния КАТ. Офис площите са 24 440 кв.м и осигуряват работни места за около 3000 души. Те са разположени в самите кули, които са едни от най-високите сгради в София – съответно 81 и 71 метра. Асансьорите са високоскоростни, като се движат с 3.5 м/сек.
 
Предимство на търговско-административния комплекс е, че сградите покриват всички съвременни параметри по отношение на екология, архитектура и най-вече енергийна ефективност.
 
При строителството са използвани технологии, които реализират цялостното енергоспестяване на сградите над 35% и над 1000 т спестени въглеродни емисии годишно. Фасадите на кулите са стъклени, изработени от последно поколение на технологията "дабъл скин" и специално проектирани от германското бюро "Кьостер".
 
Целта ни беше да предоставим на бизнеса пространство, което е енергийно ефективно и в същото време осигурява максимално добри условия на работа, заяви по време на откриването Огнян Донев, председател на УС на "Софарма". Инвеститор на обекта е "Софарма имоти" АДСИЦ, а вложенията са над 50 млн. евро. Планираният срок на откупуване на проекта е 9-10 години.
 
Засега под наем са отдадени над 80% от търговската част, като ще има супермаркет "Пикадили" (2500 кв.м), италиански ресторант La Pasteria, заведение за бързо хранене Subway, клон на Общинска банка, Пощенска банка, медицински център "Доверие", "Атлетик фитнес" и др. От офис площите са заети 60%, като там ще се премести и централата на "Софарма", "Софарма трейдинг" и "Доверие обединен холдинг".
 
dnevnik.bg
 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени