Безплатен телефон 0800 900 25

Чужденци наливат милиарди в турски имоти

Публикувана на 21.01.2016

17.10.2011

 

 

Над 1,3 млрд. долара са налети на турския пазар на имоти през миналата година, пише онлайн изданието Realty & Investments. Данните, публикувани от турското правителство, показват, че чуждестранните инвеститори все още искат да притежават дял от процъфтяващия сектор в страната, която се превръща в една от най-големите истории на успеха за последните години.
 
Благодарение на изключително успешната туристическа индустрия икономиката на Турция се изстреля за голяма радост на инвеститорите в имоти. Страната е на седмо място в списъка на най-посещаваните световни дестинации, според Световната туристическа организация към ООН.
 
От 2000 г., когато местните туристически оператори отбелязаха първия забележителен ръст на туристите, чиито брой бе около 10,4 млн. души, броят им постоянно расте, достигайки 28,63 млн. посетители през 2010 г.
 
Днес туризмът в Турция продължава да се развива и играе основна роля за държавните приходи и успеха на страната на международната сцена.
 
Икономическият растеж на Турция за първото тримесечие на тази година е по-добър от който и да е от най-големите развиващи се пазари. През второто тримесечие икономиката на страната, оценявана на 735 млрд. долара, отбеляза ръст от 8,8%, надминавайки Индия и надвишавайки четирикратно скоростта на развитие в еврозоната.
 
С помощта на постоянно увеличаващите се туристи и кредитния растеж, който засилва потребителското търсене, Турция изживява най-добрата си година на придобивания от 2008 г., като стойността на сделките, включващи обекти в Турция, се е увеличила с 59% на годишна база до 8,8 млрд. долара.
 
В момента се наблюдава недостиг на жилища в цялата страна, особено в градските райони като Истанбул, които са обект на огромна вътрешна миграция. Като се има предвид този факт, прогнозите за нужда от 2,9 млн. жилища до 2015 г. карат инвеститорите да се впуснат в доходоносно изкупуване на жилища с цел отдаване под наем в Истанбул и околните райони, където търсенето на жилища с добро качество е високо.
 
investor.bg
 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени