Безплатен телефон 0800 900 25

Купиха бизнес център в Тимишоара за 80 млн. евро

Публикувана на 22.01.2016

06.02.2012

 

Инвестиционният фонд New Europe Property Investments (NEPI) придоби бизнес център, заедно с прилежащ терен и съпътстващ проект в сделка, която някои оценяват на общо 80 млн. евро.
 
По информация на брокерската компания Jones Lang LaSalle (JLL), която е действала като консултант от страна на продавача, това е най-голямата сделка, сключвана някога в офис сектора извън Букурещ.
 
По данни на PropertyEU NEPI ще плати 45 млн. евро за първите три сгради от проекта City Business Centre, които вече са завършени. Наред с това компанията ще доплати остатъчната сума до 80 млн. евро на продавача след като бъде завършено изграждането на други две сгради.
 
От NEPI съобщават, че новите сгради трябва да бъдат построени не по-късно от 30 септември 2014 г.
 
NEPI е южноафрикански инвестиционен фонд, който се търгува на Лондонската борса. Миналата година той стана и първият инвестиционен фонд, който се листна и на борсата в Букурещ.
 
В средата на 2010 г. той придоби бизнес парк в Букурещ за 102 млн. евро.
 
Продавач по новата сделка е румънският милионер Овидиу Шандор, заедно с неговите партньори.
 
От JLL уточняват, че за сделката е имало няколко оферти през последите години, което доказва, че все още има интерес към качествени регионални проекти.
 
Трите съществуващи сгради са с обща отдаваема площ от 25 хил. кв. м и са отдадени на 90% на наематели като IBM, PricewaterhouseCoopers, Vodafone, Alcatel-Lucent, Wipro Technologies, BCR, Deloitte, Microsoft и др.
 
След завършването на новите сгради общата площ на проекта ще бъде 43 хил. кв. м.
 
investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени