Безплатен телефон 0800 900 25

Столичната община инвестира 500 хил. лв. в ремонт на подлези

Публикувана на 22.01.2016

19.04.2012

 

Столичната община предвижда да инвестира половин милион лева в ремонт на подлези до края на годината, съобщи БНТ.
 
Десет от подлезите са по "Ботевградско шосе", два край бул. "Ситняково" и ул. "Гео Милев" и един пред Румънското посолство.
 
Днес започна най-мащабният ремонт - на подлеза при НДК в София. Работата ще продължи до август и ще струва на общината 1,8 млн. лева.
 
investor.bg
Ще бъдат реконструирани пешеходната и транспортната зона на подлеза. До пускането на метрото той трябва да бъде с нов таван и изцяло подменена подова настилка. Ще се ремонтира и електрическа инсталация на пешеходното съоръжение.
 
За да се увеличи площта на подлеза и да се поеме големият поток от пътници, ще бъде намален броят на магазините. Повечето от тях са в окаяно състояние и функционират над 10 години като временни обекти. Ще бъде отворен и изходът към бул. "Патриарх Евтимий".
 
Преди месец Столичната община започна друг голям проект с премахване на кафенетата около Националния дворец на културата. Общината е взела решение около сградата да има само три обществени заведения, както и две обществени тоалетни.
 
Предстои и провеждането на обществено обсъждане за монумента „1 300 години България“ в градинката пред двореца на културата.
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени