Безплатен телефон 0800 900 25

Собственикът на Mall of Sofia строи логистичен парк в Румъния

Публикувана на 22.01.2016

21.05.2012

 

Инвестиционната компания Europa Capital, която е собственик на Mall of Sofia, обяви, че е започнала работата по изграждането на индустриален и логистичен парк в Трансилвания.
 
Инвестицията в проекта се очаква да възлезе на 200 млн. евро.
 
Индустриалният парк ще бъде реализиран в град Турда, на около 30 км от град Клуж-Напока. Той ще бъде с площ от над 545 хил. кв. м.
 
Проектът ще бъде осъществен съвместно с испанската компания, специализирана в изграждането на логистични паркове Graells & Llonch.
 
Новият комплекс ще разполага с широка гама складови помещения за продажба или отдаване под наем, производствени помещения за леката индустрия, както и отделения, които ще бъдат изграждани специално за нуждите и според изискванията на конкретни наематели.
 
Предвижда се също да бъде предоставена земя за изграждане на отделни логистични и индустриални площи на компании, които предпочитат да построят своите сгради сами.
 
Предвижда се компаниите, които наемат или закупят земя в парка да се възползват от гратисен данъчен период за 5 години, осигурен от общината на Турда.
 
Също така таксите за обслужване, които наемателите на парка ще плащат, ще бъдат 12 пъти по-ниски в сравнение с други локации с подобен профил, съобщават от Europa Capital.
 
Очаква се проектът да създаде 3 хил. нови работни места през следващите три години.
 
Europa Capital, която придоби Mall of Sofia миналата година, наскоро обяви мащабна сделка със земя в Англия.
 
investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени