Безплатен телефон 0800 900 25

Бизнес имотите в Европа с най-малък ръст в стойността през първото тримесечие

Публикувана на 22.01.2016

06.06.2012

 

Регионът на Европа, Близкия Изток и Африка отчете най-слаби резултати по отношение на капиталовите стойности на бизнес имотите през първото тримесечие на 2012 г., сочи нов индекс.
 
По данни на CBRE имотите в региона са отбелязали капиталов ръст от едва 0,7% за периода в сравнение със 7,6% за първото тримесечие на 2011 г.
 
Инвеститорите в региона продължават да заемат дефанзивна позиция и да са насочени основно към по-нискорисковите активи или към тези на по-установените пазари. Северна и Южна Америка са били начело на класацията с ръст от 9,6%.
 
Това представлява значителна промяна от 2011 г., когато Азиатско-тихоокеанският регион диктуваше темпото при резултатите в глобалните инвестиции в имоти, сочи доклад на компанията.
 
Забелязва се видим ръст в инвестиционния интерес към първокласните имоти в Северна и Южна Америка през последната година, казва д-р Реймънд Торто, старши икономист на CBRE.
 
Миналата година по това време американският регион също имаше значителни ръстове, но бе значително по-назад от ръста от 19% на Азиатско-тихоокеанският регион. Последният завърши първото тримесечие с ръст от 8%.
 
Забавянето на ръста в отделните региони доведе до значително забавяне в резултатите на имотите в глобален план. Ръстът на глобалния пазар се понижи до 5,7% в сравнение с 12,2% година по-рано.
 
investor.bg
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени