Безплатен телефон 0800 900 25

Раздвижването на пазара на недвижими имоти съживи Wall Street

Публикувана на 22.01.2016

27.06.2012

 

Щатските индекси се повишиха във вторник, подкрепени от силното представяне на компаниите за луксозни стоки и данните за стабилизиране на жилищния пазар в САЩ, съобщава MarketWatch
 
„Пазарът на недвижимости дава признаци на възстановяване, а това означава повече доверие сред потребителите“, коментира Джефри Клейнтоп, главен пазарен стратег на J.P. Morgan Funds.
 
„Новините за жилищния пазар са все по-добри“, казва Андрю Фицпатрик, директор на  Hinsdale Associates, коментирайки първия ръст на цените на недвижимите имоти от миналата есен.
 
Цените на жилищата в САЩ са се повишили с 1,3% през април, разкриват данни на S&P/Case-Shiller.
 
Dow Jones Industrial Average нарасна с 0,26% до 12535 пункта. Най-добре сред сините чипове  се представи Chevron Corp.
 
S&P 500 спечели 0,48% до 1320 пункта като най-силно сред 10-те индустриални групи на индекса се представиха енергийните компании и компаниите за луксозни стоки.
 
Nasdaq Composite се повиши с 0,63% до 2854 пункта.
 
За всяка понижаваща се акция на Wall Street две две спечелиха позиции.
 
Петролът в Ню Йорк поскъпна до 79 долара за барел, докато златните фючърси поевтиняха с 1% до 1575 долара за тройунция.
 
За кратко пазарите бяха разколебани, след като агенция Ройтерс съобщи, че германският канцлер Ангела Меркел е заявила, че дълговата тежест в Европа няма да бъде споделяна, „докато тя е жива“.
 
В Европа доходността по испанските и италианските ДЦК се повиши след проведените по-рано днес аукциони. Еврото изгуби позиции спрямо останалите основни валути.
 
Инвеститорите остават изнервени преди срещата на европейските лидери в края на седмицата, тъй като Германия не показа ентусиазъм относно предложената от Европейската комисия (ЕК) пътна карта за фискална интеграция.
 
„Пазарът наистина не знае как да приеме това. В миналото сме ставали свидетели на провалени срещи, така че очакванията са занижени“, казва Андрю Фицпатрик.
 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени