Безплатен телефон 0800 900 25

IKEA навлиза на пазара на студентските общежития и бюджетните хотели

Публикувана на 22.01.2016

16.08.2012

 

Inter IKEA, подразделението на шведския мебелен гигант, планира да навлезе на пазара на студентски жилища и бюджетни дизайнерски хотели, съобщи онлайн изданието Property Investor Europe.

Компанията смята да разшири присъствието си на пазара чрез нови жилищни и офис проекти, а не само търговски центрове и предимно фирмени магазини.

В интервю за специализираното германско издание Immobilien Zeitung Харалд Мюлер, управляващ директор на дъщерното дружество на Inter IKEA LandProp, съобщи че строителното подразделение на компанията планира да изгради студентски общежития в няколко западноевропейски университетски центрове под бранда Ulito.

В идеалния случай строителството ще се извършва на парцели на учебните заведения. Мюлер обясни, че компанията ще управлява сградите за известен период от време, след което планира да ги продаде на университетите за символичната сума от 1 евро.

Концепцията на строителството предвижда да се изградят от 500 до 700 стаи с площ по 17,5 кв. м в няколко сгради с общи спомагателни съоръжения.

Що се отнася до бюджетните хотели, Мюлер коментира, че вече е намерил партньори за осъществяването на идеята, но отказа да разкрие подробности.

Компанията вече търси парцели над 2 500 кв. м в централни локации на големите германски градове.

Landprop планира да разшири и строителството на достъпни жилища и офиси. Плановете са да се изграждат комплекси с площ поне 2 ха.

Наскоро компанията получи одобрение на устройствения план на терен с площ от 10 ха в Ийст Енд в Лондон. Там ще бъдат построени офиси, хотел, магазини и жилища с обща застроена площ от 200 хил. кв. м.

investor.bg

© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени