Безплатен телефон 0800 900 25

Петте най-примамливи имота за покупка в Европа

Публикувана на 22.01.2016

10.09.2012

 

Загубите на Европа могат да се превърнат в печалби за инвеститорите в недвижими имоти, пише CNBC.
 
Правителствата на Италия и Гърция се надяват да съберат над 2 млрд. долара от разпродажби на атрактивни земи и имоти. Сред тях има замъци и крепости в Италия, както и редица островни имоти в Гърция.
 
В Гърция има особено примамливи сделки, както отбеляза пред CNBC Доналд Тръмп в началото на това лято. "Получаваш земята за нищо, получаваш всичко за нищо", заяви тогава той.
 
Никой обаче до момента не е направил сериозна сделка в Италия или в Гърция - вероятно защото всички изчакват да видят какво ще се случи с еврозоната. Сред останалите възможни пречки са бюрокрацията, въпросите, свързани със собствеността, както и проблеми със зонирането, възникващи при покупката на парченце от историята на Европа.
 
И все пак ето пет имота, които могат да бъдат ваши, ако не се боите да поемате рискове и разполагате с нужните средства:
 
Замъкът "Орсини" - построен от папа през 1270-те години, този замък в Лацио, Италия, е действал като затвор до началото на 90-те години. Въпреки че няма информация за цената на продажбата, тя вероятно ще е по-скоро висока.
 
"Палацо Болис Гуалдо" - разположена в един от модните квартали на Милан, тази сграда ще е идеалното място за инвеститор, желаещ да отвори магазин за скъпи чанти или диаманти. Цената - около 31 млн. евро.
 
Ако предпочитате Венеция, какво ще кажете за замъка "Диедо" от 18-ти век. Той може да е ваш срещу 16 млн. евро, като в цената не е включена гондолата.
 
Миконос - Гърция предлага за продажба някои големи имоти на едни от най-красивите си острови. Подобен пример е парченцето от Миконос, известен с невероятните си плажове и бурен нощен живот. Цената? Около 166 млн. евро, като в това не са включени разходите за превръщането на парцела в луксозен имотен проект.
 
Корфу - правителството в Атина продава около 500 000 кв. м от острова. Мнозина твърдят, че Корфу е известната Феакия, описана в "Одисей" на Омир. Феакия е последната спирка на Одисей по време на 20-годишното му пътуване към дома - остров с магически кораби, задвижани от мислите. Все още за парцела на Корфу няма обявена цена.
 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени