Безплатен телефон 0800 900 25

Дойде ли подходящият момент бейби бумърите в САЩ да продават жилищата си?

Публикувана на 22.01.2016

11.09.2012

 

 

Заради кризата на американския жилищен пазар много от т. нар. бейби бумъри изчакваха преди да предприемат каквито и да било действия с имотите си.
 
Сега обаче, след като започнаха да се усещат първите признаци на възстановяване на пазара, много от тях се решават да възродят плановете си за преместване в по-малко жилище, по-близо до децата или в населено място с по-приятен климат, пише MarketWatch.
 
“Хората вече се умориха да чакат“, коментира Дженифър Дарби Мецгер, експерт от ERA Justin Realty. "Дори и средата да не е възможно най-благоприятна, някои от бейби бумърите няма да искат да чакат вечно и приемат всеки знак за подобрение на пазара като покана за действие“, допълва тя.
 
„Рецесията си отиде, а запасите от жилища на пазара също намаляват“, допълва Ролф Пендал, директор на Metropolitan Housing & Communities Policy Center.
 
Има обаче някои спънки пред бейби бумърите, които може да попречат на осъществяването на мечтите им. Една от потенциалните трудности е кризата в доверието, която дойде паралелно с финансовата криза, отбелязва изданието.
 
Някои от американците изгубиха доходите си, спестяванията си, както и натрупаните средства по пенсионните им сметки. Така много хора започнаха да се съмняват, че могат да поддържат собствени домове.
 
Дори ако бейби бумърите преодолеят недоверието си и в крайна сметка решат да продадат домовете си, състоянието на местните пазари в голяма степен предопределя успеха им. Заради западането на икономиката много райони в Щатите буквално се обезлюдиха, което означава, че и търсенето на жилища в тези региони продължава да намалява.
 
И обратното, в други райони на страната търсенето на жилища е толкова силно, че пазарите изпитват хроничен недостиг, който пък помпа цените.
 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени