Безплатен телефон 0800 900 25

Половин милион евро за модерна къща в полите на Витоша

Публикувана на 22.01.2016

26.09.2012

 

Средната цена на модерна къща с няколко спални, достатъчно бани и необходимите обслужващи помещения в един от най-престижните райони на София - Бояна е 500 000 евро. Въпреки че през последните години кризата се отрази и върху имотите в този квартал, подобен тип жилища са едни от малкото, за които средната цена на кв.м. е около 1,100 евро. Това показва проучване на агенцията за недвижими имоти Arco Real Estate.
 
Анализ на пазара в кв. Бояна показва, че предлагането на големи модерни къщи, изпълнени с висококачествени довършителни работи и допълнени с озеленен и поддържан двор е ограничено, което обуславя и сравнително високата крайна цена. Предложенията в диапазона 400-500 кв.м. РЗП включват по 3-4 спални, няколко бани, обширна дневна с трапезария и гараж за поне два автомобила. Практичният им дизайн обикновено позволява на обитателите разнообразни занимания и пълноценен отдих.
 
Задължително условие за атрактивността на имота е и прилежащия към него добре оформен и поддържан парцел. Къщите с по-голям двор се предлагат на по-висока цена, достигайки нива от 1,300 евро/кв.м. Това показва, че земята има значителна добавена стойност, която се отразява и в цената на сградата, построена върху нея.
 
Данните от проучването на Arco Real Estate сочат, че по време на преговори, цените на подобни имоти не търпят сериозни промени и сделки се сключват на нива близки до офертните. Очакванията на анализаторите за развитие на сегмента са стабилни като промените в ценовите равнища биха били минимални. Участниците на пазара могат да планират покупко-продажбата на подобен имот да отнеме между 6 и 12 месеца от момента, в който се обяви на пазара.
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени