Безплатен телефон 0800 900 25

Очаква се пазарът на имоти в Европа да започне да се възстановява от 2014 г.

Публикувана на 22.01.2016

29.09.2012

 

Слабо и неравномерно възстановяване на пазара на имоти в Европа като цяло може да се очаква да започне през 2014 г., прогнозира инвестиционната компания RREEF, която е част от групата на Deutsche Bank.
 
“Представянето на сектора на недвижимите имоти на повечето пазари в Европа се очаква да отслабне още до края на тази година”, посочват от RREEF в актуалния си стратегически доклад, цитиран от онлайн изданието Property Investor Europe.
 
"Според нашите прогнози капиталовите стойности ще останат стабилни в северната част на континента и ще падат на южните пазари през следващите от 12 до 24 месеца. Бавно възстановяване може да се очаква да започне през 2014 г.”, посочва се в доклада.
 
Експертите констатират, че дълговата криза в еврозоната спомага за забавянето на икономическата активност и изостря поляризацията между северните и южните пазари на имоти в Европа.
 
В доклада е записано още, че нито една държава няма да се ползва с имунитет спрямо кризата, но се очаква еврозоната да не се разпадне и реформите в крайна сметка да започнат да дават плодове.
 
От компанията прогнозират, че първокласните търговски центрове ще имат най-добро представяне и ще носят по-стабилна доходност заради очаквания лек ръст на наемните нива.
 
Секторът на търговията на дребно в Централна и Източна Европа ще продължи да предлага атрактивни възможности, а по-сериозни доходи на инвеститорите ще носят логистичните имоти в региона.
 
Изключително позитивен сценарий очертават експертите за пазара на офиси в Лондон.
 
Офисите в Дъблин и търговските центрове в Испания имат сериозен потенциал за растеж в дългосрочен план заради ниската база, която достигнаха в периода на кризата, пише в доклада.
 
Влошават се обаче перспективите пред френските пазари, а заради агресивната ценова политика все повече ще намалява доходността от инвестициите в Полша и Швеция, смятат експертите.
 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени