Безплатен телефон 0800 900 25

Германия се превръща в твърде скъпа дестинация за инвестиции в имоти

Публикувана на 22.01.2016

16.10.2012

 

 Все по-трудно става да се намерят достъпни имоти в Германия поради огромния капитал, който търси възможности на пазара в страната, коментира ръководителят на Allianz Real Estate Germany Щефан Брендген, цитиран от онлайн изданието Property EU.
 
"Някои активи вече са твърде скъпи. Мисля, че това ще е тенденцията през 2013 г,", заяви експертът.
 
От началото на тази година Allianz Real Estate е инвестирала близо 300 млн. евро в германски имоти и очаква да подпише още една сделка за придобиване на офис център в рамките на идните няколко седмици.
 
"През тази година похарчихме 800 млн. евро във Варшава и Берлин. Полша е привлекателна заради младата си и динамична работна ръка и натрупването на средната класа. Там все още има възможности за добра доходност от гледна точка на паричния поток, като наемите също имат потенциал за повишение. В Германия в момента Берлин е всеобщият фаворит. Купихме няколко актива в квартал Мите, където виждаме потенциал за ръст на наемите", обяснява Брендген.
 
"Преди няколко месеца насочихме вниманието си към Варшава. Инвестирахме 400 млн. евро в града и искаме да увеличим този размер, особено в търговския сегмент", допълва Чарлз Приджън, главен инвестиционен директор на Allianz Real Estate.
 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени