Безплатен телефон 0800 900 25

Собственикът на Mall of Sofia навлиза на британския пазар на мецанин финансирането

Публикувана на 22.01.2016

20.11.2012

 

 Инвестиционната компания Europa Capital, която притежава столичния Mall of Sofia, стартира бизнес за мецанин дългово финансиране, съсредоточен върху Великобритания, предаде онлайн изданието Property EU.
 
Europa Capital Mezzanine Limited ще отпуска средства на опитни инвеститори, придобиващи имоти на Острова, които се нуждаят от активно управление на имотите, поясниха от дружеството.
 
Europa Capital има сериозен опит във финансирането. Двама от основателите на Europa Capital са бивши членове на инвестиционната комисия в Property Mezzanine Partners - мецанин фонд, създаден през 1995 г., който успешно инвестира и реализира на печалба 11 мецанин сделки.
 
"Недостигът на финансиране, създаден от падащите цени на активите, и по-ниското съотношение между заемите и стойностите на имотите създава подходящи пазарни условия за мецанин фондовете. Нашият фокус ще е анализ на основните фактори на пазара на имоти", посочва директорът на ECM Майк Бърч.
 
От 1995 г. насам Europa Capital е създала общо седем фонда за имоти и е участвала в над 75 сделки на обща стойност около 7 млрд. евро в 18 европейски държави.
 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени