Безплатен телефон 0800 900 25

23 плажа край Варна все още са неохраняеми

Публикувана на 14.01.2016

През тази година, заради кризата, по-малко спасители са отишли да работят в чужбина

Неохраняемите плажове в района на Варна през този сезон са общо 23, от които 13 се намират в града. Това съобщи днес председателят на областния съвет на БЧК Илия Раев.

Охраняемите плажове във Варна са 21, докато в областта са едва четири, съобщава БТА.

Преди месец данните бяха за една трета неохраняеми плажове от общия им брой, тоест се увеличава броят на плажните ивици със спасители.

През тази година новообучените спасители от БЧК в града са 115, но от тях само 11 са за море.

От БЧК отчетоха, че през тази година по-малко спасители са отишли да работят в чужбина заради кризата. През тази година Испания например не приема чуждестранни спасители.
Още по темата
Държавата опитва да засили интереса към наем на морски плажове
Над 8 млн. лв. са приходите от концесии на плажове за 2009 г.

През настоящата година още 47 спасителни постове по цялото крайбрежие са оборудвани по всички изисквания. Раев посочи, че ако се спази законовото изискване да има спасителен пост на всеки 100 метра плажна ивица, само в района на Варна ще има недостиг от около 600 спасители.

БЧК е издал 390 талона за спасители в областта през тази година. Възнагражденията им са между 400 и 600 лева основно, като в редки случаи те получават и по 700 лева.

От БЧК отчетоха, че от началото на сезона до момента удавените на охраняеми плажове в областта хора са трима. Досега комисията за разкриване на басейните е проверила и издала разрешение за работа на 70 такива комплекса.

www.investor.bg

© 2006-2019 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени