Безплатен телефон 0800 900 25

Най-големият чужд инвеститор в американски жилища – Китай

Публикувана на 22.01.2016

29.11.2012

 

Купувачи от държави извън САЩ са придобили жилища в страната за 82 млрд. долара през миналата година, сочат данни на Националната асоциация на търговците на недвижими имоти, цитирани от Fox News.
 
От тази сума на китайците се падат над 7 млрд. долара, като в момента те са втората по големина  група купувачи след канадците. Жителите на азиатската страна купуват скъпи жилища за милиони долари от Калифорния до Ню Йорк и плащат в брой.
 
Някои от тези имения са устроени специално, за да се харесат на китайски купувачи. Къща в Пасадена, Калифорния, например, която се предлага за 8 млн. долара, разполага с две кухни, като в едната има вентилационна система, пригодена за готвенето на китайски ястия. В имота има дори има и изкуствено езерце за рибки.
 
Китайците харесват САЩ, защото могат да получат много повече, отколкото в собствената си страна, при това за същите пари. В Шанхай например за 2 млн. долара човек може да си купи само двустаен апартамент.
 
Някои от китайските купувачи живеят в САЩ през цялото време или през част от годината. В същото време около 40% от жилищата се купуват с цел инвестиция.
 
Китайците разграбват къщи в щати, ударени силно от кризата с възбраните, като Невада и Флорида. Някои пазаруват по две-три жилища наведнъж.
 
По данни на шанхайското списание Hurun Report на континентален Китай има 1 млн. милионери и почти половината от тях твърдят, че искат да инвестират в САЩ.
 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени