Безплатен телефон 0800 900 25

По-строгите правила за банковия капитал удрят пазара на бизнес имоти на Острова

Публикувана на 22.01.2016

17.01.2013

 

 Разходите на британските строители на бизнес имоти вероятно ще се увеличат сериозно и ще им се наложи да се откажат от много проекти извън Лондон заради новите по-затегнати капиталови правила на Острова, съобщава Financial Times.
 
Компании за имоти и банки, които все още кредитират сектора, предупреждават, че правилата, които ще задължат финансовите институции да заделят много повече капитал срещу кредитите, обезпечени с офиси и магазини, могат да помрачат изгледите за възтановяване на цените на бизнес имотите.
 
"В краткосрочен план новите правила ще имат непреднамерени и потенциално сериозни последици по отношение на достъпа до средства на някои регионални пазари - именно местата, където финансирането е най-необходимо", твърди Питър Косметатос, финансов директор на Британската имотна федерация.
 
Мерките са част от плана на Агенцията за финансови услуги да направи банките по-сигурни.
 
Всички банки във Великобритания трябва да преизчислят капиаловите буфери за заемите за бизнес имоти, освен ако не могат да докажат, че моделите им за определяне на степента на риск са точни и консервативни.
 
Процесът, който се очаква да увеличи разходите за кредитиране, вече се прилага и трябва да бъде финализиран преди банките да обявят резултатите си за първото полугодие през лятото.
 
Според Пол Коутс от Royal Bank of Scotland по-високите разходи вследствие на променените правила биха могли да понижат цените на имотите на всички места, с изключение на най-добрите активи.
 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени