Безплатен телефон 0800 900 25

Строителството на "Струма" до Благоевград може да започне до месец

Публикувана на 22.01.2016

13.06.2013

 До края на месеца трябва да започне строителството на Лот 2 от автомагистрала „Струма“. В това увери новият регионален министър Десислава Терзиева днес пред БНТ, като намекна, че изграждането ще зависи от днешното решение на Министерския съвет във връзка с трасето.
 
По-късно днес на заседанието си кабинетът отчужди имоти и части от имоти – частна собственост, във връзка с изграждането на Лот 2 на "Струма".
 
Терените, които ще бъдат отчуждени, се намират на територията на общините Дупница, Бобов дол, Бобошево и Кочериново, област Кюстендил, и община Благоевград. Финансирането на процедурата е на обща стойност малко над 2 милиона лева и се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).
 
Трасето на цялата автомагистрала е с дължина 150 км и е част от Общоевропейски транспортен коридор 4.
 
Припомняме, че през декември 2012 г. стана ясно, че консорциум между "ГБС-Инфраструктурно строителство", италианската стротелна компания Impresa и "Пътстрой 92" спечели обществената поръчка за отсечката от магистрала "Струма" между Дупница и Благоевград. Кандидатът бе избран сред 3 участника, които стигната до последния етап на публичната покана на АПИ. Обединението представи най-ниската ценова оферта, която е на стойност 299 млн. без ДДС.
 
На 14 март тази година пък бяха отворени 4 от 5-те подадени ценови оферти за избор на строителен надзор. АПИ сключи договор с Обединение "Струма - ПП" ( консорциум между дружествата "Пътинвестинженеринг" АД и "Пътпроект" ЕООД) за близо 140 хил. лв. на месец (без ДДС).
 
Автомагистрала „Струма” е едно от основните трасета на републиканската пътна мрежа и е част от общоевропейски транспортен коридор №4. Изграждането й ще подобри стандарта на транспортно обслужване на международния и вътрешен трафик и безопасността и сигурността на движението, уточняват от пресслужбата на Министерския съвет.
 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени