Безплатен телефон 0800 900 25

Стабилизиране на цените на пазара на жилищни имоти и увеличаване на сделките през 2014 година

Публикувана на 22.01.2016

25.11.2013

Очакванията за развитие на пазара на жилищни имоти през следващата година са свързани съсстабилизиране на цените и увеличение на сделките, това посочи Евгени Василев,  управител на  ArcoRealEstatе- България на пресконференция в столицата. Според него все още се наблюдава ограничено предлагане на качествени имоти на пазара, чието развитие през идната година ще бъде обусловено и от намаляването на лихвите по ипотечни кредити и депозити.

През 2014 г. постепенно ще се засили обема на строителството, като очакваме  по-малко нови сгради, но повече издадени разрешения за стоеж, коментира Евгени Василев.  Той прогнозира и все по-голямото търсене на професионални услуги в сектора.

За първи път от 5 години насам, през третото тримесечие на 2013 г., ArcoRealEstate отчита покачване на цените.  Вече можем да говорим за нормализиране на пазара на жилищни имоти, каза Евгени Василев. Той очерта и водещите тенденции за изминаващата година: ограничение на тенденцията за спад на цените, бавно засилване на търсенето и постепенно увеличаване на ценовите нива.   Данните на ArcoRealEstateсочат увеличаване на броя сделки и ръст в обема на ипотечното кредитиране през 2013 г. 

© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени