Безплатен телефон 0800 900 25

Русия става лидер в Европа по най-много вдигнати молове

Публикувана на 22.01.2016

17.12.2013

За първите шест месеца на 2013 г. Русия е на първо място в Европа по най-голяма площ на новооткрити търговски центрове. Това показват данните от последния доклад за развитието на европейските търговски центрове, изготвен от компанията за недвижими имоти Cushman & Wakefield.
 
Тенденцията в Русия за мащабно строителство на молове е на път да нареди страната на второ място след Турция сред всички европейските държави. Според специалистите до края на 2014 г. Русия ще измести Великобритания от второто място на Стария континент по инвестиции в молове. Причината е, че там все още има много големи градове, в които няма модерни търговски центрове. За пример специалистите посочват град Перм, но тенденцията се запазва и в Москва, където все още нуждата от молове не е заситена.
 
За първите шест месеца на годината в Русия и Турция са построени близо половината от новите молове в Европа. Тяхната площ се изчислява на около 1.8 млн. кв.м, което е сравнително доста по-малко от мащабите на строителството в края на 2012 г., което се изчислява на 3.4 млн. кв.м.
 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени