Безплатен телефон 0800 900 25

България остава сред 20-те най-популярни имотни дестинации за британците

Публикувана на 22.01.2016

14.01.2014

България се е придвижила с 6 позиции напред в класацията на онлайн портала TheMoveChannel.com на най-предпочитаните от британците дестинации за покупка на жилище.
 
Страната ни заема 14-то място в подреждането за декември 2013 г., като е събрала 1,5 на сто от запитванията на портала. Вече повече от година страната ни не е попадала в топ 10 на класацията.
 
Най-сериозен скок през декември записва Аржентина – с 18 места в класацията до 6-тата най-търсена дестинация за покупка на имот. Бразилия измества Португалия и отново е в топ 3 на класацията. Търсенето на имоти в Италия записва сериозен спад, докато запитванията за Канада са достигнали рекордно високи равнища, отчитат от портала.
 
Аржентина е събрала 3,41% от запитванията на портала през декември. За цялата 2013 г. страната е 33-та най-популярна дестинация за британските купувачи на ваканционни жилища с общо 0,3% от запитванията, сочи статистиката.
 
САЩ остават любимата дестинация на британците за покупка на жилище в чужбина. Следва Испания, а третата позиция е за Бразилия. Топ 10 се допълва от Португалия, Франция, Аржентина, Канада, Турция, Тайланд и Кипър.
 
Кипър попада в топ 10 за първи път от януари миналата година. Пазарът на имоти в страната преживя отлив на купувачи заради наложените мерки за контрол на капитала във връзка със спасителната програма.
 
Гърция, интересът към която също спадна заради кризата, отново се изкачва в класацията. През декември страната е достигнала 16-то място – с 3 позиции над ноемврийското класиране.
 
Добро представяне в класацията отбелязват още Хърватия (на 18-то място, скок с 8 позиции), Румъния (на 24-то място, скок с 13 позиции) и Австрия (на 38-мо място, скок с 11 позиции).
 
Най-сериозен спад в класацията отбелязват Каймановите острови – доскоро една от най-популярните за британците дестинации за ваканционно жилище, с 21 позиции до 28-мо място в подреждането.
 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени