Безплатен телефон 0800 900 25

Г. Станишев: Първият проект в Карадере предвиждаше 5 селища на площ от 200 ха

Публикувана на 22.01.2016

25.03.2014

Собствениците на терените в Карадере са наели две архитектски бюра за създаването на проекта за екологични селища. Това е станало в периода 2006 – 2008 година, обясни в предаването „Лице в лице” на bTV братът на Сергей Станишев – Георги.
 
Той обясни, че е нает от компания „ББТ”, по-късно преименувана на „ББТ Проджект”. Неговото бюро е работело съвместно с архитектурното бюро Foster по проект за изграждане на екологични селища, от които, по проект, само едно е имало допир до морския бряг.
 
Станишев беше категоричен, че НАТУРА 2000 поставя рестрикции, но не забранява строителството в зоната. Освен това при изготвянето на проекта, НАТУРА все още не е съществувала за българските терени.
 
Според първия проект, в който е участвал Георги Станишев, е предвиждал изграждането на пет селища на територия от 200 хектара, като застрояването щяло да бъде около 15%.
 
Станишев заяви категорично, че няма нищо общо със сегашния проект. Той отхвърли и коментарите, че е получил подкрепата на своя брат – Сергей, за своята работа по първия проект.
 
„Брат ми не разбира от инвестиционно проектиране и няма нищо общо с проекта”, обясни той и допълни, че в тяхното семейство нещата не се решават по роднински връзки.
 
Георги Станишев декларира също така, че не притежава терени край морето, „нито като частно лице, нито чрез фирма, нито чрез подставени лица”.
 
© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени