Безплатен телефон 0800 900 25

Силен интерес към германските фондове за имоти през шестмесечието

Публикувана на 14.01.2016

Фондовете отчетоха среден обем на постъпления от 2,1 млрд. евро по време на първите шест месеца на годината

С изключение на спада през май, първите шест месеца на 2010 г. бяха белязани от силен интерес към германските фондове за имоти от отворен тип (GOEFs), сочи най-новият доклад на асоциацията на фондовете от този тип BVI.

Фондовете отчетоха среден обем на постъпления от 2,1 млрд. евро през първите шест месеца на годината.

В момента тези фондове управляват активи на обща стойност от 88 млрд. евро, като с това се нареждат на четвърто място сред всички видове фондове по отношение на инвестиционен обем.

Други 29,1 млрд. евро се управляват от специализирани фондове, насочени към институционални инвеститори, които отчетоха постъпления от 600 млн. евро през първите шест месеца.

По данни на BVI тенденцията на спад на инвестиционния интерес през май е обърнала своя ход. През май инвеститорите изтеглиха капитал на обща стойност 1,4 млрд. евро от фондовете. През юни обаче интересът се възобнови отново и нетните постъпления за месеца бяха на стойност от 300 млн. евро.

Германските инвестиционни фондове от отворен тип са едни от най-активните инвеститори на пазара на бизнес имоти в Европа. На интереса към тях от страна на големите институционални инвеститори, както и на поведението на тези фондове често се гледа като показателно за общото състояние на пазара.

www.investor.bg

© 2006-2019 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени