Безплатен телефон 0800 900 25

Възходът на новото строителство

Публикувана на 22.01.2016

05.11.2014

През втората половина на годината се наблюдава оживление на пазара на имоти, особено при новото строителство.

През третото тримесечие на т.г. са сключени общо 57 658 сделки с имоти, сочи статистиката на Агенцията по вписванията. Спрямо второто тримесечие, когато са сключени малко над 54 500 сделки, се отчита 5% ръст. Колкото до инвестиционния пазар, третото тримесечие е най-активното от рецесията през 2009 г. насам.

Засиленият интерес се дължи и на цените на жилищата през периода юли-септември, които за цялата страна са спаднали средно с 0,1% в сравнение с второто тримесечие на годината, показват данните на Националния статистически институт (НСИ).

Само в София сделките са се увеличили с близо 12%, или два пъти повече в сравнение с първите месеци на годината. В по-големите градове на страната също има ръст в пазара на недвижима собственост. В Пловдив увеличението е 7%, а във Варна - 3%. 

Основната причина за наблюдавания ръст на пазара на имоти е влезлите в сила промени в Закона за ипотечното кредитиране и желанието на хората да вложат парите си в нещо сигурно. На фона на проблемите в банковата система, имотът е добра алтернатива за сигурна инвестиция, която може да бъде завещана на следващите поколения. 

Водещи фактори при избора на жилище са: комуникативното му местоположение, удобните транспортни връзки, близостта до паркове, детски градини и училища, разширението на метрото в столицата. 

Защо ново строителство?

През втората половина на годината се наблюдава засилванена интереса към ново строителство и имоти в строеж, като най-голямо е търсенето на тристайни апартаменти. 

Основните предимства на новопостроените жилища са новите завишени международни стандарти в строителството, модерната архитектура и функционалност. 

Употребата на съвременни висококачествени материали правят новото строителство много по-ефективно и в енергиен план.Наличието на задължителна външна топлоизолация на сградите, осигурява по-малки разходи за отопление и по-голям комфорт за обитателите.

Предимство е и по-лесното финансиране на сделките с жилища ново строителство от банковите институции, което често е решаващо за потенциалния купувач.

Не е за подценяване и фактът, че новото строителство притежава по-голям потенциал при последваща продажба или отдаване под наем. Статистиката на брокерите показва, че ако отдадете апартамента си под наем, той ще се изплати за около 15 години и ще донесе на собственикаоколо 6,5% чиста печалба. 

Manastirski LIVD apartments - всичко, от което се нуждае модерното семейство

Ако търсите да вложите парите си в имот, който се намира на комуникативно място, построен е по международно признати стандарти и е въведен в експлоатация (Акт 16) -Manastirski LIVD apartments е отлична опция за дългосрочна инвестиция. Над 70% от жилищата в сградата вече са продадени, което е показател за съответствие с търсенето на пазара.

Manastirski LIVD apartments се намира в столичния квартал "Манастирски ливади - Запад", на 150 м. от ул. "Тодор Каблешков", в близост до бул. "България", BILLA и Bulgaria Mall. Напълно изградена инфраструктура, отлични транспортни връзки и разнообразие от места за отдих и забавление са само част от характеристиките на района.

Manastirski LIVD apartments се състои от три жилищни сгради, разположени върху подземен паркинг с над 260 паркоместа и гаражи, включва 284 апартамента и 25 търговски обекта с обща разгъната застроена площ от 35 500 кв.м. Предлаганите жилища са между 38 и 165 кв. м., с една до три спални, завършени на ниво шпакловка/замазка с напълно изградена отоплителна инсталация. Към всичко това трябва да добавим и вътрешния двор и детската площадка, които са идеално място за кратка разходка и отдих на чист въздух.

© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени