Безплатен телефон 0800 900 25

Arco Real Estate навлиза на пазара на ваканционни имоти в България

Публикувана на 22.01.2016

20.07.2015

Увеличават се офертите на руските граждани на вторичния пазар

 

Офисът на компанията в Слънчев бряг обслужва все повече български граждани, както и граждани на Украйна, Израел, Чили, Германия и Естония

 

За да се възползва от динамиката на пазара на ваканционни имоти, ArcoRealEstate, водеща компания в сектора в България, откри нов офис в Слънчев бряг. Това е и първата локация на компанията на Черноморието.

 

От април тази година екип от професионалисти посреща клиентите на ArcoRealEstate с интерес към ваканционните имоти в модерен офис в хотел “Екселсиор” в курортния комплекс. Консултантите на компанията са с дългогодишен опит в сферата на ваканционните имоти, така че успешно да удовлетворят търсенията на всеки клиент.

 

В офиса на ArcoRealEstate купувачите ще намерят пълно правно обслужване и документална обезпеченост на сделката, включително и професионална пазарна оценка. Клиентите могат да получат съдействие и при необходимост от ремонтни дейности и обзавеждане за закупеното от тях жилище. За клиентите от чужбина ArcoRealEstate съдейства за издаване на документ за временно или постоянно пребиваване, както и за оформянето на документацията за придобиване на имот.

 

“Като агенция за недвижими имоти с над 10 годишен опит на български пазар и над 5 хил. успешно сключени сделки за този период, партньорството с клиента е от първостепенно значение за нас. Нашият клиент е наш партньор и ние работим заедно. Ние предлагаме надеждност, сигурност, професионализъм, работим отговорно и държим на личното отношение към всеки клиент”, коментира управителят на ArcoRealEstate Евгени Василев.

 

За все още краткото си съществуване новия офис на ArcoRealEstate в Слънчев бряг успя да съдейства за няколко десетки сделки с имоти по Черноморието. Средната цена на реализираните с посредничеството на компанията апартаменти достига 55 хил. евро. Най-продавани през този сезон са имотите с една спалня и площ около 60 кв. м.

 

С оглед на получаваните запитванията консултантите на ArcoRealEstate в новия офис на компанията в Слънчев бряг очакват още повече огледи и сделки през юли и август – най-активния период за туристическия сектор.

 

Гражданите от Русия – доскоро най-активните купувачи на пазара на ваканционни имоти в България, все по-често преминават от другата страна – тази на продавача. Офертите от руски граждани на вторичния пазар се увеличават през последните месеци на фона на големия спад на туристите от Руската федерация, който се наблюдава по Черноморието. Респективно, намалява и интересът на гражданите на Русия към покупката на втори дом в България, което се обяснява с няколко причини – икономическата криза в Русия заради западните санкции, обезценяването на рублата и геополитическото напрежение в Украйна.

 

Спадналият интерес на руските купувачи на ваканционни имоти обаче се компенсира от клиенти от други националности. Новият офис на ArcoRealEstate в Слънчев бряг обслужва активно български граждани, както и граждани на Украйна, Израел, Чили, Германия и Естония.

 

“Мотивът за покупка на ваканционен имот от българските граждани съвпада с мотивите им за покупка на жилищен имот като цяло – търсене на убежище за спестяванията им и добра инвестиция. Покупката на имот е най-нискорисковото решение за инвестиция. Пазарът има голям потенциал и ще привлича нови купувачи, включително и от други националности, а клиентите стават все по-взискателни към имотите”, коментира Татяна Одарюк, мениджър “Ваканционни имоти” в ArcoRealEstate.

© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени