Безплатен телефон 0800 900 25

Arco Real Estate с нов жилищен проект в престижен Столичен квартал до Японската градина

Публикувана на 22.01.2016

09.11.2015

Комплексът ще се намира в кв."Изток" и ще се състои от три сгради с около 70 апартамента

 

 

Arco Real Estate инвестира в изграждането на нов жилищен комплекс в София. Компанията е в процес на придобиване на два съседни урегулирани поземлени имота в кв."Изток" с обща площ от 2756 кв.м. Сделката ще бъде финализирана, след като продавачът договори подробния устройствен план, който да позволява изграждането на жилищен комплекс върху парцелите, както и да гарантира, че банката кредитор ще разреши заличаването на ипотеките на имотите. Предвижда се това да се случи най-късно през първото тримесечие на 2016 г.


Новият жилищен комплекс на Arco Real Estate ще бъде в Столичния квартал "Изток", в непосредствена близост до Японската градина, предлагаща различни тематични зони като павилиони за чаени церемонии, водни басейни, детски площадки и велоалеи.

 

Жилищният комплекс ще включва три отделни жилищни сгради с около 70 апартамента, както и подземен паркинг. В центъра на проекта е изключителната комуникативност на локацията, която е на пешеходно разстояние от метростанция "Жулио Кюри" и възможност за бърза връзка с центъра на Столицата. Непосредствената близост до Японската градина и реката носят голяма добавена стойност на комплекса в една иначе градска среда. Новият комплекс ще бъде с цени съобразени с пазарните особености на района, което ще го определи като масов проект, но с отличителното за Arco Real Estate, качествено изпълнение. Очаква се комплексът да бъде завършен през 2017 година, когато ще може да посрещне и своите първи обитатели.


Arco Real Estate, която е част от Естонската група Arco Vara, е най-големият доставчик на услуги за имоти в балтийските държави и един от основните инвеститори в жилищния сектор. Има активни проекти в Естония, България и Латвия. Към момента най-висока активност компанията има на Софийския пазар. Постоянно се търсят парцели иизвън Столицата, но очакванията за тях остават дори по-високи. В София компанията разполага с  екип с богат опит, данни и наблюдения върху пазара. Затова засега основните инвестиции са концентрирани именно тук. Еталон за бъдещите проекти компанията, както по отношение на размера, така и по отношение на качеството му е вече завършеният комплекс в "Манастирски ливади" - L!VD apartments. Дългосрочната стратегия на Arco Real Estate включва най-малко едно придобиване на земя всяка година, както и реализирането на най-малко един строителен проект.  

© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени