Безплатен телефон 0800 900 25

Компания с 58 млрд. паунда активи планира нови инвестиции в имоти в Европа

Публикувана на 14.01.2016

Фондът на компанията е набрал 140 млн. евро за инвестиции в първокласни аутлети в континентална Европа

Инвестиционният фонд European Outlet Mall Fund (EOMF), част от компанията за управление на активи Henderson Group, която управлява портфолио на стойност над 58 млрд. паунда, планира нови придобивания на имоти в Европа.

Фондът цели да разшири портфолиото си чрез инвестиции в първокласни търговски обекти от типа аутлет в континентална Европа.

От EOMF, който управлява портфолио от 1,4 млрд. евро, казват, че отчитат силен интерес от страна на институционални инвеститори относно последната фаза от привличане на капитал. Уточнява се, че благодарение на това компанията ще може да инвестира допълнително 140 млн. евро „в своето съществуващо портфолио, както и в нови активи“.

От фонда казват, че наред с това съществува и още интерес към инвестиционните възможности, които той предлага. „Ние се интересуваме изключително много от възможности за инвестиции в Германия, но наред с това също много се интересуваме и от пазарите на аутлети във Франция и Испания“, коментира Дейвид Уилиамс, фонд мениджър в EOMF.

Фондът притежава пряко осем аутлета във Франция, Италия, Австрия, Холандия, Белгия и Германия, както и три непряко във Великобритания.

Henderson Group е създадена през 1924 г. и е листната на Лондонската и Австралийската борси. Тя е компонент от индексите FTSE 250 и ASX 200.

Групата има около 125 хил. акционери и 950 служители на четири континента.

Общо 9,4 млрд. паунда от нейното портфолио са инвестирани в имоти. Най-голяма е експозицията към инструменти с фиксиран доход, в които са инвестирани 21 млрд. паунда.

www.investor.bg

© 2006-2019 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени